...A JAK TO VŠECHNO ZAČALO?

14.03.2023 06:12


Psal se rok 2013, kdy se nadšenci fotbalu sešli jak jinak než u piva. Mezi řečí padl nápad, že by společně mohli uspořádat velkolepou celosvětovou akci pro děti, které se zúčastní několik stovek malých fotbalistů z celého světa a hlavní myšlenkou celého projektu bude hlavně šíření pozitivního vztahu dětí nejen k fotbalu, ale k pohybu celkově, aby si děti odnesly spoustu fotbalových dovedností, nových kamarádů a zažily nezapomenutelné zážitky plné dobrodružství.
 

No… druhý den po opadnutí euforie a probuzení se z dětského snu zakládající členové Matěj Novotný , Petr Průcha a Robert Kožíšek usoudili, že z původně celosvětové akce udělají regionální a ze stovek účastníků je potřeba vymyslet reálnější číslo. Samozřejmě nejraději bychom měli kapacitu neomezenou, protože vidět každý rok ty šťastné oči malých tarzánků je k nezaplacení.  

Bohužel kapacita prostor je omezená a organizační tým unese určitý počet svěřenců, kterým chce zajistit komfort a hlavně bezpečnost.
Ve dnech 7. – 12. července 2013 se uskutečnil 1. ročník Tarzanův fotbalový kemp. Od té doby, až do roku 2019, se pravidelně každý rok 6 denní sportovní kemp pořádal tradičně v prvním prázdninovém týdnu. Letos poprvé je tomu jinak a 8. ročník TFK proběhne v posledním červencovém týdnu 24. – 28. července 2023
 

 

A PROČ TARZANŮV ??
Pro náš fotbalový kemp jsme chtěli zvučný název, který osloví široký okruh lidí a bude snadno zapamatovatelný. Nejlepším fotbalistou našeho organizačního týmu, ligový hráč v FK Chmel Blšany, je Petr Průcha, kterého mnozí z vás znají jako TARZANA. Tuto přezdívku si vysloužil díky jeho vlastní technice hry- do všeho šel naplno a soupeř se mu na hřišti spíš vyhýbal, než aby se ním pustil do souboje.