TARZANŮV FOTBALOVÝ KEMP 2017

16.10.2017 15:32

 

Celý rok příprav na jeden jediný týden v roce nám dal sice zabrat, ale teď už si konečně můžeme říct: „Stálo to za to!“

Šestidenní Tarzanův fotbalový kemp, který se konal 2. 7. – 7. 7. 2017, utekl jako voda, a to právě z toho důvodu, že jsme se nikdo nenudil. Program byl opravdu pestrý a my Vám ve zkratce zrekapitulujeme týden plný fotbalových i mimofotbalových zážitků.

V neděli v odpoledních hodinách jsme celý organizační tým TFK přivítali všech 48 účastníků s rodiči, kteří nám své ratolesti mile rádi předali. Když jsme viděli pobíhat tu kupu tarzánků po Stadionu, uvědomili jsme si, že nás čeká opravdu fuška, ale v okamžiku, kdy děti v pátek odjížděly s úsměvy na tváři a potřebou sdělit rodičům vše, co zažili, jsme si byli jisti, že jsme misi splnili opravdu skvěle. Dokonce jsme se pohotově vypořádali s menším (po pravdě řečeno větším) nabouráním plánu, a to hned v úterý, kdy jsme se dozvěděli, že Luděk Zelenka, který měl být hlavním hostem kempu, z osobních důvodů nakonec nedorazil. Kontaktovali jsme tedy jiný trumf a my jsme nesmírně rádi, že naše pozvání přijal internacionál Láďa Vízek. Děti si mohly vyposlechnout jeho besedu na téma „Jak si splnit své dětské sny“ a jeho vyprávění s nadšením hltaly stejně jako my. Dvojnásobný Fotbalista Československa, olympijský vítěz, člen Klubu kanonýrů (125 ligových gólů), medailista z ME 1980 Láďa Vízek je odchovanec právě novobydžovské kopané, což děti nejvíce zaujalo stejně jako to, že čelil soupeři, jako bylo např. Portugalsko nebo Argentina. Za skvělý a nezapomenutelný zážitek Láďovi ještě jednou děkujeme!

Další poděkování patří fotbalistům z FC Hradec Králové Radimu Ottmarovi, Martinu Noskovi, Petru Schwartzovi a současnému trenérovi FC HK muži „A“ Karlu Havlíčkovi, že nás poctili svou návštěvou a děti s nimi mohly strávit celé odpoledne a vyzkoušet si, jaké to je, trénovat pod vedením takto zkušených fotbalistů. V závěru nechyběla ani beseda a autogramiáda.

Atrakcí TFK byla helikoptéra Zdeňka Tomáška, kterému tímto také děkujeme za zpestření kempu. Pilot Vašek Jilemnický s ní přistál přímo na Stadionu Nový Bydžov a umožnil dětem prohlídku interiéru helikoptéry. 

Dvě tréninkové jednotky denně vedené pokaždé jinými, ale vždy zkušenými a kvalifikovanými trenéry doplňoval ještě mimofotbaový program. Ten měla v režii paní Jarča Baťková. Program v podobě seznamovacích her, vědomostního kvízu (téma: historie RMSK Cidlina Nový Bydžov), pohybových her, noční hry, aj. vedl ke spřátelení a stmelení kolektivu, což je vedle rozvoje fotbalových dovedností naše další hlavní myšlenka TFK.

Počasí nám celý týden přálo, a tak na našem seznamu plánů nechyběla ani návštěva koupaliště a zmrzlina, kterou jsme si vychutnali v Caffe Bar Matrix a v cukrárně Martiny Ševčíkové. Po celou dobu jsme se chodili stravovat do jídelny SŠTŘ Nový Bydžov, ovšem jednou jsme udělali výjimku a na poslední večeři jsme zašli do restaurace Classic Nový Bydžov. Během dne děti dostávaly dopolední i odpolední svačiny a po druhé večeři se také vždy jen zaprášilo.

Na našem fb profilu Tarzanův fotbalový kemp a na webových stránkách www.tarzanuvfotbalovykempnb.webnode.cz jste mohli vidět každý den aktuální fotky a aktuální byl také náš deník TFK. Nově jsme spustili i instagramový profil tarzanuv_fotbalový_kemp, kde jsme navíc dokumentovali i průběh jednotlivých dní. Tím vším, ale hlavně také díky Vám, se nám podařilo nemožné a pro nás zcela neuvěřitelné! V období  od 2. do 8. července sledovalo náš facebookový profil celkem 77 919 lidí!!! My Vám mnohokrát děkujeme, že jste s námi a vážíme si vaši přízně!

Největší poděkování patří ale samozřejmě všem sponzorům a partnerům v čele s Městem Nový Bydžov a DDM Nový Bydžov, bez kterých bychom nemohli držet TFK na takové úrovni, jaký je. My doufáme a věříme, že Vás ani příští rok nezklameme!

                                                                                                              

                                                                                                                                                                       Matěj Novotný a organizační tým TFK